NEDJELJA 12.06.2022.

RUTA XC – ‘VRATA OD KRČA’

TRG SELJAČKE SLOGE, 10417 BUŠEVEC

Ruta XC – ‘VRATA OD KRČA’

Svi sudionici prema kategorijama rekreativne XC utrke startaju paralelno. Start je u Buševecu na Trgu Seljačke sloge. Sa glavne ceste skreće se prema Novom Selu Lekeničkom. Utrka prolazi uskom cestom kroz bogatu faunu i očuvani kompleks poplavnih šuma hrasta lužnjaka kroz mjesta Barbarići Kravarski, Gornji Vukojevac i Prkovec.

Utrka se nastavlja se preko glavne ceste u mjestu Pešćenica prema jugoistočnom dijelu Turopolja, carstvu vode, šuma i livada prekrasne šume Turopoljski Lug, nekad i danas jednom od glavnih obilježja ovog područja. Kako bi stvorili više obradive površine i prostora za livade Turopoljci su bili prisiljeni krčiti šumu, zemlja je parcelirana, a podignuta su “Vrata od krča” – dva drvena stupa.

Za vrijeme velike poplave 1914. godine vrata su srušena, te su ponovno obnovljena i postavljena 1916. godine. Utrka završava ravnom šumskom makadamskom cestom u Buševcu, kojoj kao da se ne nadzire kraj. Predviđeno vrijeme trajanja XC utrke je 1h30′.

Informacije

Dužina staze: 35,4km
Visinski profil: 204m
Start utrke: 11.00h

Mjesta prolaska rute: Buševec (start), N.Selo Lekeničko, Barbarić Kravarski, Gornji Vukojevac (put kroz šumu), Prkovec, Pešćenica, Turopoljski lug, Turopolje, Buševec (cilj)

Tagovi #100hupseraXC #potvrdiformu

PROGRAM UTRKE

KOTIZACIJA ZA SVE KATEGORIJE I NATJECATELJE IZNOSI 100,00KN

NED 12.06.2022.

XC

09:00h – 10:30h

Podjela i preuzimanje brojeva

u 11.00h

Start XC utrke

od 13.30h

Proglašenje pobjednika

od 13.45h

Topli obrok

od 14.00h

Zabavni program

Podaci za uplatu:

Naziv primatelja: BK Sljeme, 3.Vrbik br. 6, 10000 Zagreb
Broj računa primatelja: HR91 2402 0061 1006 4565 3
Opis plaćanja: Ime Prezime – 100 HUPSERA GF ili XC
Iznos kotizacije: 100,00kn
Napomena: za plaćanje iz inozemstva koristi se
SWIFT/BIC: ESBCHR22 (Erste Bank)

Dodatna napomena kratica kod opisa plaćanja:
GF odnosi se na rutu GRANFONDO
XC odnosi se na rutu XC ‘Vrata od Krča’

Podjela i preuzimanje brojeva

Preuzimanje brojeva (sa plavom podlogom) na dan utrke od 09:00h – 10:30h na startu utrke na adresi Trg Seljačke Sloge, 10417 Buševec. Molimo sudionike/natjecatelje da zbog gužve dođu ranije.

Start utrke

Sudionici XC rekreativne utrke startaju paralelno na adresi Trg Seljačke Sloge, 10417 Buševec. XC utrka se odvaja sa glavne ceste (pratite oznake)! Staza neće biti potpuno zatvorena za promet, te se mole natjecatelji da voze uz desni rub kolnika te se pridržavaju svih prometnih propisa. Staza će biti označena te osigurana redarima na glavnim raskršćima. Obavezno je nošenje zaštitne biciklističke kacige i tehnički ispravnog bicikla. Mjerenje vremena na cilju.

Mjerenje vremena

Mjerenje vremena za sudionike rekreativne cestovne biciklističke utrke osigurano je na cilju od strane organizatora. Žalbe se predaju glavnom ili pomoćnom sudcu u pisanom obliku najkasnije 15min nakon završetka utrke uz taksu u iznosu 100,00kn.

Proglašenje pobjednika

Nakon završetka rekreativne XC utrke organizirano je proglašenje pobjednika po krategorijama i dodjela medalji za sve sudionike.

OPĆI UVIJETI ZA SVE SUDIONIKE

  • svi sudionici ruta GF i XC su i sudionici u cestovnom prometu, te su dužni pridržavati se prometnih pravila i propisa, obzirom da se 100 HUPSERA održava na prometnicama koje nisu zatvorena za ostali promet (poluotvorena cesta)
  • svi sudionici 100 HUPSERA su obvezni se pridržavati uputa: organizatora utrke, redara, sudaca i policijskih službenika.
  • organizator otklanja od sebe svaku odgovornost za štetu ili ozljede koje sudionik 100 HUPSERA na rutama GF i XC nanese sebi, drugom sudioniku maratona ili trećoj osobi
  • obavezno je nošenje zaštitne kacige kao i tehnički ispravnog bicikla
  • stogo je zabranjena vožnja u zavjetrini svih službenih vozila u karavani
  • za prijevoz onih sudionika koji neće moći završiti maraton osigurano je vozilo do cilja (metla) koje je ujedno i zadnje vozilo

PARTNERI UTRKE

Izbornik